header

Etter hvert skal det komme litt mer oim sport her.

Ski: Merskarrennet ble arrangert av Skånland ungdomslag (SUL) og Liland skiklubb fra 1937. Etter krigen ble Skånland IL stiftet, og de overtok da arrangementet fra SUL.

Kjønna IL ble stiftet allerede i 1934, og de utmerket seg tidlig med gode skiløpere. Knut Pedersen var en dyktig skiløper, men han omkom så alt for tidlig i en rasulykke.

Hans sølnn Kåre Pedersen fortsatte i farens fotspor, men sykdom satte han litt tilbake.

Den som utmerket seg mest av langrennsløperne i Kjønna, var Ingmund Holtås.

I 1956 deltok han i Norgesmesterskapet på ski sammen med Kåre Pedersen og Jan Josefsen. De overrasket i stafett med en åttendeplass, men det som vakte størst oppsikt var da Ingmund Holtås tok 4. plass på 15 km i NM i Oslo i 1958 etter Håkon Brusveen, Hallgeir Brenden og Oddmund Jensen.

I 1960 ble han nummer 6 på 15 km og nr 3 på femmila i NM, men en enda større prestasjon var at han ble nummer 3 på femmila i Holmenkollen etter Sverre Stensheim og Oddmund Jensen. Han slo bl.a. Rolf Rämgård fra Sverige, som nettopp hadde tatt bronse på OL-femmila i Squaw Valley.

I 1961 ble han nummer 5 på femmila og tok gull i stafett for BUL Oslo sammen med Alv Storelvmo og Arne Jensen.

I 1962 ble han nok en gang nummer tre på femmila, . Ingmund deltok også i VM i Polen, men han måtte bryte på femmila. Også i 1962 ble han norgesmester i 3x10 km stafett for BUL Oslo.

evenskjer182

Kåre Pedersen, Jan Josefsen og Ingmund Holtås på vei til NM på Raufoss i 1956. De overrasket med en sterk 8. plass på 3x10 km stafett.

evenskjer252

Gode skiløpere fra Kjønna tidlig på 1950-tallet.. Fra venstre: Jan Josefsen, Magne Einejord, Oddmund Josefsen, Einar Josefsen, Lars Einejord, Erling Holtås og Ingmund Holtås.

evenskjer312

Einar Josefsen i drivet ca. 1950. Bildet er dessverre noe uskarpt.

evenskjer183

Fra det tradisjonsrike skirennet i Kjønna Skjærtorsdag. Fra venstre: Jon Jakobsen, Alf Martin Jakobsen og Oddmar Fedreheim.

evenskjer186

SOIFs fotballag som ble kretsmester i OSLOV-serien, 3. divisjon 1971. Bak fra v.: Arnfinn Olsen, Willy Olsen, Alf Amundsen, Karl Johan Haanes, Arvid Molund, Jon Jakobsen, Svein Andersen, Terje Olsen, Stein Olsen. Foran: Boye Olsen, Ole Olsen, Charles Fjelldal, Sverre Aas, Idar Johansen, Atle Sletten (oppmann). Ikke med på bildet: Henry Solbakk, Tor Tømmerdal, Hermod Fjelldal, Terje Åsberg, Børre Olsen, Harry Markussen.

Del denne siden:
Del p Facebook Del p Twitter Del p LinkedIn Del p Google+

Tjeldsund kommune

Tjeldsund2020hvitbakgrunn 400x307

Den nye kommunen heter Tjeldsund kommune og kommunenummeret er  5412. Kommunen tilhører Troms og Finnmark fylke.

Kommunen har et areal på ca. 814 km2 og har vokst til å bli 4300 innbyggere.

Visjonen vår er: Sammen bygger vi livskraftige samfunn som fremmer vekst, opplevelser og folkehelse

Til venstre det gamle kommunevåpnet for Skånland kommune som er utformet av Arvid Sveen (godkjent 1988) har en svart navar mot en gul bakgrunn; illustrerer båtbygging. Til høyre den nye Tjeldsund kommunes våpen, blått Antoniuskors på blå bunn.

Skulpturlandskap Nordland

evenskjer304

Skånland er den eneste kommunen i Troms som er med på Skulpturlandskap Nordland.

Skulpturen Syv magiske punkter ligger på en liten halvøy i Brattebergan,vendt mot stedet hvor midnattssolen kan sees full av magisk strålekraft i løpet av sommermånedene. Sirkelen som gir skulpturen dens ytre form er som en gjenspeiling eller skygge av selve solskiven. Mens den ytre sirkelen forteller om solen, minner de intrikate mønstrene inni sirkelen f.eks. om naturformene i landskapet rundt. De forteller også noe om hvordan symboler har sin opprinnelse i naturens former. Den scenen som oppstår får et rituelt aspekt.
Skulpturen er også preget av det glødende røde jernet, og hvordan det hele forandrer seg med årstidene.

Kunstner er den finske kunstneren Martti Aihas


Webløsning ©2011-2016 av Web Norge